Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Teraristické fórum

 

Fórum » Vyhledávání » VýsledkyVytisknout tuto stránku 

Hledaný výraz: had%pro%začátečníka, způsob hledání: všechna slova, oblast: v textu příspěvků sekce: celé forum

Adresa výsledku vyhledávání: http://terarka.net/forum/hledat/had%pro%začátečníka

27.01.2020 15:14:51Téma Téma: Had pro začátečníka – Předmět: Had pro začátečníka – Autor kovalek
Zdravim, rozhodl jsem si pořídit nenáročného hada, něco jsem už nastudoval ale chci se zeptat vas chovatelů ohledně rad a postřehů.
Zatim vybírám mezi uzovkou cervenou nebo koralovkou mexickou, popřípadě pokud vite o nějakém druhu, který nepotřebuje extra podminky tak budu rád za tip..
Který z těchto hadů je "lepší" pro začátečníka?
Mate nějaké zaručeně tipy, co jim dáváte do terarek? Děkuji
31.07.2015 13:12:05Téma Téma: Had pro začátečníka – Předmět: Had pro začátečníka – Autor cuLoo
Chtěl bych se zeptat jakého hada pro začátečníka

mám terarium 80x40x40

a jaké vybavení do teraria.
ahoj, právě za mnou přiletěl brácha že chce hada a naši mu to nejspíš dovolili... (zvláštní mě hada nedovolili ani v mých 19 letech :-D )
takže prosím vás jakého hada byste mi doporučili pro desetiletého kluka... samozřejmě by se o něj nestaral sám, ale s mou pomocí... (jenže já s hady taky zkušenosti nemám jenom s agamama) co jsem tak kdysi četla tak pro začátečníka buď úžovku červenou nebo korálovku? Mám tu starou skříň se skleněnými dvířky o rozměrech 85*45*55 (D*H*V) pokud mi dovolí ji předělat na terárko tak by hádě bydlelo právě tam. (původně mi chtěl vzít moje staré terárko od agam.. ale to mu nedám :-D )
Gekončík rozhodně není jedovatej a v žádnym případě se nechová v páru. Buď se chová jednotlivec a nebo skupina samic a nebo jeden samec s několika samicemi, ale nikdy v páru. UVB světlo musí zvířeti svítit po celý den, nestačí 4 hodiny. A vydrží 6-9 měsíců, jak už jsem asi 3x napsal. Poté se prostě vyhodí a koupí nová žárovka. Je jasné, že na to ve 12ti letech nemáš peníze. Pokud ti na to rodiče nemůžou dávat, tak máš asi zkrátka smůlu.
Ano, Agama Vousatá UVB záření taktéž potřebuje.

Ze zvířat, která je nepotřebují za sebe doporučuji Gekončíka Nočního, je to skvělý mazlíček a je velmi nenáročný (a to i třeba na velikost terária), nebo Gekona Panenského, kterému dokonce stačí pokojová teplota. Nebo třeba hadi, jestli se jich nebojíš. Malá korálovka nebo o trochu větší užovka je pro začátečníka taky skvělá volba.
fakn,zkusím z toho něco vymyslet,ještě mě stejně chybí pár věcí dodělat,než opravdu začnu hada kupovat.Nějak už asi moc pročítám fóra.Zase jsem se dočetl,že by pro mě byl přeci jen vhodnější Epicrates cenchria než ten kubánský jako pro začátečníka.Jen tak pro info.Nemá někdo typ,kde se po něm poohlížet?Mrkal jsem na ifaunu,něco tam je,ale rád bych ho koupil od spolehlivého chovatele ve stopro stavu
10.07.2011 17:15:38Téma Téma: Had pro začátečníka – Předmět: Re: Andrew – Autor Sewer
Nějak by se to dalo? :-|
Ještě před chvílí jsi měl 45 x 64 a najednou máš prostor na krajtu královskou? Navíc o krajtě královské si nemyslím, že je had vhodný pro začátečníka. Obzvlášť pro takového, který jedná stylem - už jsem se smířil s tím, že žije déle a možná by se to dalo
10.07.2011 14:16:14Téma Téma: Had pro začátečníka Autor Lilith
Barevní, mírumilovní, malí hadi, co nežijí (občas) moc dlouho... asi nějaké užovky, je jich plno barevných forem. Jsou vhodní pro začátečníka, nepotřebují extra velké terárko. Vybavení terárka: podklad (lignocel-moc se nedoporučuje, dřevěné štěpky, kůra, rašelina s pískem, noviny či ubrousky), dále nějaké silnější větve na lezení, miska s vodou, zdroj tepla-postačí 25W žárovka (vhodné umístit do jednoho rohu, aby byly zajištěny teplotní zóny), teploměr a vlhkoměr) a úkryt. Jinak musím tě upozornit, žádný had není mazlivý, nestojí o tahání ven z terárka. Akorát nechápu tu větu, že kvůli malému prostoru budeš kupovat po pár letech nového hada.
02.07.2011 18:36:10Téma Téma: můj první had – Předmět: Re: michaela – Autor Petra123
A co třeba korálovka sedlatá? Ale nejsem nějaký přeborník přes hady, takže si nejsem jistá, jestli je vhodná pro začátečníka, radši si počkej, až ti poradí ještě někdo zkušenější ;-)
P.S. Lepší než v obchodě by bylo sehnat si hada na burze nebo přímo od nějakého chovatele ;-)
02.07.2011 15:21:49Téma Téma: můj první had – Předmět: můj první had – Autor michaela
ahoj mám dotaz chci si pořídit méjo prvního hada no nevím jakého :-O mohli by ste mi proto prosím poradit jaký had jse hodí pro začátečníka..přemýšlela jsem nad užovkou červenou no v obchode mneli jenom hrozne malé mláde a říká se že mládata mají problém s krmením..ješte se mi líbi taky krajta královská nebo hroznýšek královský :hmm:

Zakládat nová témata mohou pouze přihlášení uživatelé.

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/hledat/?hledat=had%pro%za%C4%8D%C3%A1te%C4%8Dn%C3%ADka&zpusob=0&kde=1&oblast=0